Het bestuur organiseert een fotowandeling op zaterdag 19 februari 2022 langs de Zaan.
Het vertrek is de Havenstraat en we lopen daarna richting de achteringang van het Hembrug terrein. Nadere informatie volgt nog.
Bij slechtweer is de alternatieve datum een week later op 26 februari 2022

Bij deze fotowandeling hebben we een aantal thema’s waar we aandacht voor vragen.

  • maak drie fotos van het zelfde beeld. 1e foto volledig scherp, 2e foto scherpe voorgrond en achtergrond onscherp, 3e foto scherpe achtergrond en voorgrond onscherp.
  • maak een panoramafoto bestaande uit ten minste drie foto’s in portretstand, voeg deze samen tot een panoramafoto.
  • mogelijk nog een aanvulling

Corona en de clubavonden

Door de laatste coronamaatregelen zijn tot nader bericht zijn de clubavonden weer opgeschort.

Voorlopig gaan  weer via Zoom de clubavonden organiseren. De eerste is op donderdag 9 december 2021. Allemaal tot ziens en blijf gezond.

Verhuizing

Fotogroep Spectrum gaat verhuizen van het gebouw van de Prinsenstichting  op de Westerkoog naar het eigen gebouw van Harmonie Apollo te Zaandijk.

We hopen op 2 september 2021 daar te kunnen beginnen met de verenigingsavonden.

Architectuur foto-rondleiding

Op 12 augustus 2021 gaan we op pad om foto’s te maken van de bijzondere architectuur van de Amsterdamse school. We gaan hiervoor naar Tuindorp Oostzaan. We bezoeken het Zonnehuis van architect J.H. Mulder en de Juliana school van architecten Th.J.Lammers en Th.Groenendijk. O ok het Zonneplein is een interessante locatie met in de omgeving enkele voorbeelden van de poorthuizen ontworpen door architect B.T. Boeyinga die ook samen met architect J.H. Mulder jr het plan voor deze wijk hebben ontworpen.

Overlijden Simon Rieuwers

OIn Memoriam Simon Rieuwersp 5 juni 2021 is helaas ons zeer gewaardeerde lid Simon Rieuwers overleden. (1931-2021)
Simon was lid sinds 1987, dus meer dan 34 jaar en daarmee ons oudste lid. Van 1994 tot 2001 was hij niet alleen lid, maar ook voorzitter van Fotogroep Spectrum.
We kennen Simon als een gedreven fotograaf die ons meermalen heeft verrast met bijzondere foto’s.
Tijdens zijn fotografie loopbaan heeft Simon bij meerdere nationale en internationale Salons erkenningen verworven waaronder de EFIAP, de Excellence FIAP  een internationale fotografie federatie. Daarnaast waren er meermalen exposities van zijn werk, o.a. in de KunstGreep.
Simon was een vakkundig, fotograaf met oog voor detail, het juiste standpunt, perspectief, kleurgebruik enz. en ook een begaafd modellen fotograaf. 
Ook natuurfotografie was een van de onderwerpen waar hij zich graag in uitleefde en zijn eigen achtertuin was daarvoor een geliefde plek.

Einde seizoen 2020-2021

Het verenigingsjaar is bijna weer afgelopen.
De bijeenkomsten met Zoom zijn heel goed verlopen en de leden gaven aan dat ze de zomermaanden graag door willen gaan met maandelijkse bijeenkomsten. Deze zijn gepland op elke laatste donderdag van de maanden mei, juni, juli en augustus.
Het bestuur heeft hiervoor een programma gemaakt. De foto’s kunnen weer geplaatst worden op het besloten deel van de website.
Een nieuw initiatief is dat we ook een Flickr pagina zijn gestart waarop leden hun foto’s kunnen presenteren.
De foto’s kunnen worden bekeken op http://www.flickr.com/photos/192735046@N04/ 
Op deze manier blijven we actief en kunnen we hopelijk in september weer bij elkaar komen op de Westerkoogweg te Koog aan de Zaan.