Wim Kuiper

Donderdag heeft het droeve bericht ons bereikt dat Wim Kuiper, een van onze trouwe leden, is overleden. Wim was al een tijdje ziek, maar dit bericht trof ons allen erg hard. We leven mee met zijn vrouw en kinderen.

Wim was een man van aanpakken, stond altijd klaar om even te helpen. En hij had z’n eigen idee├źn over beelden en fotografie. We zullen hem erg missen.

Geslaagde avond 2 november

Donderdag heeft Robert van Sluis ons uit de doeken gedaan hoe hij met reportages omgaat; of toch in elk geval wat er allemaal bij komt kijken, punten waar je aandacht aan zou moeten besteden om zoveel mogelijk uit je werk te halen. Een en ander werd verduidelijkt met voorbeeldfoto’s die lieten zien waar het om ging.

Het was een leerzame avond, waarbij iedereen z’n vragen kwijt kon (en ook een onderbouwd antwoord kreeg). Hartelijk dank Robert, het was ons een genoegen!

Laatste avond van het seizoen

Donderdag 18 mei hadden we Ton van der Heijden op bezoek. Hij heeft ons uitgebreid verteld over de mogelijkheden van Lightroom. De mogelijkheden zijn legio. De functie van organizer (wat laat je waar, hoe vind ik het terug) werd uitgebreid besproken.

Het werken met de foto’s zelf, het bewerken en fatsoeneren, kwam wat minder aan bod. Ton had zoveel te vertellen dat de eigenlijke vragen een beetje op de achtergrond werden gedrongen.