De rode draad van 2018-2019

Het kistje

Vanaf september 2018, bij het begin van het seizoen 2018-2019, ging een kistje rond vergezeld met de vraag om het kistje op de één af andere manier een rol te laten spelen op een foto. Iedereen kon naar eigen inzicht het kistje gebruiken. Op de eerste clubavond van het seizoen 2019-2020 presenteerde Albert de foto’s waar het kistje heel verschillend, verrassend en creatief voorkomt.

Albert zette het kistje uitnodigend neer bij een etalage vol heiligenbeelden, “stap maar in, dames en heren.”

Stap maar in …

Marion vulde het kistje zo overvloedig met attributen van haar andere passie, schilderen, dat het bijna onherkenbaar werd.

Bij Inge werd het kistje een schuilplaats voor de aanval van een heuse (Lego)draak, die even geleend was van haar kleinzoon.

 

In allerlei verhalen lukt het niemand om een geldkistje op te graven, maar bij Dirk was dat kennelijk wel gelukt. Het kistje zal zo vol dat er zelfs gouden munten in het zand waren gevallen.

Al dat gereis was niet bevorderlijk voor de toestand van het kistje, want Hennie ontdekte dat sommige onderdelen ontbraken. Hij bracht het kistje naar een kuiperij om gerepareerd te worden.

 

Toen dook het kistje onder bij een fotograaf die geen inspiratie had of het was vergeten. Pas tegen het einde van het seizoen – en na enige aansporing – kwam het kistje weer boven water, te laat om nog verder rond te gaan.

Als laatste gaf eigenaar Marianne E. het kistje de echte bestemming terug, dat van juwelenkistje.